Kohtuuttomat ry toiminta loppuu – jatkossa vertaistukea kohduttomille järjestetään Lapsettomien yhditys Simpukan Kohtuuttomat-verkostossa

Posted on 22 joulukuun, 2021 in Yleiset | 0 comments

Vuosikokouksessa 24.11.2021 Kohtuuttomien toiminta päätettiin lopettaa ja purkaa yhdistys. Vuosikokouksen osallistujat kuulivat hallitusta, joka oli yli vuoden ajan selvittänyt mahdollisuuksia joko jatkaa yhdistyksenä tai mitten muilla tavoin kohduttomilla olisi jatkossa mahdollisuus saada vertaistukea ja edunvalvontaa siinä tapauksessa, jos Kohtuuttomat lakkautettaisiin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on ollut koko Kohtuuttomien historian ajan tiivis yhteistyökumppani, joten uusi mahdollinen koti kohduttomien naisten vertaistuen jatkumiselle Kohtuuttomien purkautuessa löytyi luonnollisesti sieltä.

Kokouksessa keskusteltiin Simpukan jäsenyyden tuomista mahdollisuuksista. Keskustelun jälkeen vuosikokous äänesti Kohtuuttomat ry:n lakkauttamisesta ja päätös oli yksimielinen.

Kohtuuttomat lopettaa toimintansa vuoden 2021 lopussa, jonka jälkeen jäsenrekisteri hävitetään. Jatkossa Kohtuuttomat ei siis enää lähetä jäsenpostia tai järjestä vertaistukea.

Simpukan Kohtuuttomat-verkoston starttitapaaminen 2.2.2022

Simpukkaan on perusteilla Kohtuuttomat-verkosto, jonka toimintaan ja sähköpostilistalle voi ilmoittautua vaikka samantien. Kohtuuttomat toivookin, että mahdollisimman moni Kohtuuttomien jäsen löytäisi tiensä Simpukka ry:n jäseneksi ja toimintaan, jossa on mahdollisuus jatkossakin saada kohduttomien kesken omaa vertaistukea sekä verkossa että live-tapaamisissa (pandemian sen mahdollistaessa). Lisäksi on mahdollisuus järjestää paljon monipuolisemmin toimintaa Simpukan resurssien ja tuen avulla.

Simpukassa on mahdollisuus muun muassa

  • järjestää verkkovertaitapaamisia
  • paikallisia vertaitapaamisia eri paikkakunnilla
  • ilmoittautua vertaisvälitykseen
  • järjestää verkoston omia teematapaamisia ja -tapahtumia
  • kirjoittaa Simpukka-lehteen
  • ideoida ja toteuttaa muuta toimintaa.

Voit sähköisellä lomakkeella kertoa kiinnostuksestasi Simpukan Kohtuuttomien toimintaan, jolloin sinulle voidaan lähettää sähköpostia Kohtuuttomien toiminnasta. Samalla voit ilmoittautua mukaan Simpukan Kohtuuttomien starttitapahtumaan, jossa vaihdetaan kuulumisia, mutta ennen kaikkea suunnitellaan tulevaa Kohtuuttomien toimintaa. Starttitapaaminen järjestetään 2.2.2022 klo 18-20 verkossa. Ilmoittautuminen sähköpostilistalle tai starttitapahtumaan ei edellytä Simpukan jäsenyyttä.

Jatkossa tietoa Simpukan Kohtuuttomien toiminnasta Simpukan kanavista

Kun Kohtuuttomat ry:n oma toiminta ja viestintä päättyy, siirtyy Simpukan osana tapahtuvan toiminnasta viestiminen osaksi Simpukan viestintää. Jatkossa kohduttomien omasta toiminnasta tiedotetaan Simpukka-verkostolaisille suoraansähköpostitse sekä Simpukan kanavien kautta (verkkosivuilla, somekanavissa ja tapahtumakalenterissa).

Lisäksi Kohtuuttomien Facebook-ryhmä jatkaa olemassa oloaan, kun sen ylläpito siirtyy osaksi Simpukkaa. Ryhmä kuitenkin edelleen on vain kohduttomille tarkoitettu keskustelupalsta eikä sinne hyväksytä muista syistä lapsettomuutta kohdanneita Simpukan jäseniä. Muutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin myös ryhmässä ennen mitään muutoksia.

Simpukan Kohtuuttomien verkostoon voi olla yhteydessä sähköpostilla, jonka osoite on kohtuuttomat.simpukka(at)gmail.com. Jos sinulla on lisäkysymyksiä uuteen toimintaan liittyen, niin laita sinne sähköpostia. Sähköpostiin vastaa Kohtuuttomat-verkoston vetäjä.

Simpukan jäseneksi liittyminen

Simpukan jäseneksi kannattaa halutessaan liittyä vielä vuoden 2021 aikana, koska vielä joulukuussa liittyvät saavat vuoden 2022 jäsenyyden kaupan päälle sekä valita infopakettiin tietovihkosia veloituksetta. Lisätietoa jäsenyydesta: https://www.simpukka.info/liity-jaseneksi/

Toivomme, että kaikki halukkaat löytäisivät uuden vertaisryhmän Simpukan Kohtuuttomat-verkostosta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.