Kohtuuttomat ry toiminta loppuu – jatkossa vertaistukea kohduttomille järjestetään Lapsettomien yhditys Simpukan Kohtuuttomat-verkostossa

Vuosikokouksessa 24.11.2021 Kohtuuttomien toiminta päätettiin lopettaa ja purkaa yhdistys. Vuosikokouksen osallistujat kuulivat hallitusta, joka oli yli vuoden ajan selvittänyt mahdollisuuksia joko jatkaa yhdistyksenä tai mitten muilla tavoin kohduttomilla olisi jatkossa mahdollisuus saada vertaistukea ja edunvalvontaa siinä tapauksessa, jos Kohtuuttomat lakkautettaisiin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on ollut koko Kohtuuttomien historian ajan tiivis yhteistyökumppani, joten uusi mahdollinen koti kohduttomien naisten vertaistuen jatkumiselle Kohtuuttomien purkautuessa löytyi luonnollisesti sieltä.

Kokouksessa keskusteltiin Simpukan jäsenyyden tuomista mahdollisuuksista. Keskustelun jälkeen vuosikokous äänesti Kohtuuttomat ry:n lakkauttamisesta ja päätös oli yksimielinen.

Kohtuuttomat lopettaa toimintansa vuoden 2021 lopussa, jonka jälkeen jäsenrekisteri hävitetään. Jatkossa Kohtuuttomat ei siis enää lähetä jäsenpostia tai järjestä vertaistukea.

Simpukan Kohtuuttomat-verkoston starttitapaaminen 2.2.2022

Simpukkaan on perusteilla Kohtuuttomat-verkosto, jonka toimintaan ja sähköpostilistalle voi ilmoittautua vaikka samantien. Kohtuuttomat toivookin, että mahdollisimman moni Kohtuuttomien jäsen löytäisi tiensä Simpukka ry:n jäseneksi ja toimintaan, jossa on mahdollisuus jatkossakin saada kohduttomien kesken omaa vertaistukea sekä verkossa että live-tapaamisissa (pandemian sen mahdollistaessa). Lisäksi on mahdollisuus järjestää paljon monipuolisemmin toimintaa Simpukan resurssien ja tuen avulla.

Simpukassa on mahdollisuus muun muassa

 • järjestää verkkovertaitapaamisia
 • paikallisia vertaitapaamisia eri paikkakunnilla
 • ilmoittautua vertaisvälitykseen
 • järjestää verkoston omia teematapaamisia ja -tapahtumia
 • kirjoittaa Simpukka-lehteen
 • ideoida ja toteuttaa muuta toimintaa.

Voit sähköisellä lomakkeella kertoa kiinnostuksestasi Simpukan Kohtuuttomien toimintaan, jolloin sinulle voidaan lähettää sähköpostia Kohtuuttomien toiminnasta. Samalla voit ilmoittautua mukaan Simpukan Kohtuuttomien starttitapahtumaan, jossa vaihdetaan kuulumisia, mutta ennen kaikkea suunnitellaan tulevaa Kohtuuttomien toimintaa. Starttitapaaminen järjestetään 2.2.2022 klo 18-20 verkossa. Ilmoittautuminen sähköpostilistalle tai starttitapahtumaan ei edellytä Simpukan jäsenyyttä.

Jatkossa tietoa Simpukan Kohtuuttomien toiminnasta Simpukan kanavista

Kun Kohtuuttomat ry:n oma toiminta ja viestintä päättyy, siirtyy Simpukan osana tapahtuvan toiminnasta viestiminen osaksi Simpukan viestintää. Jatkossa kohduttomien omasta toiminnasta tiedotetaan Simpukka-verkostolaisille suoraansähköpostitse sekä Simpukan kanavien kautta (verkkosivuilla, somekanavissa ja tapahtumakalenterissa).

Lisäksi Kohtuuttomien Facebook-ryhmä jatkaa olemassa oloaan, kun sen ylläpito siirtyy osaksi Simpukkaa. Ryhmä kuitenkin edelleen on vain kohduttomille tarkoitettu keskustelupalsta eikä sinne hyväksytä muista syistä lapsettomuutta kohdanneita Simpukan jäseniä. Muutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin myös ryhmässä ennen mitään muutoksia.

Simpukan Kohtuuttomien verkostoon voi olla yhteydessä sähköpostilla, jonka osoite on kohtuuttomat.simpukka(at)gmail.com. Jos sinulla on lisäkysymyksiä uuteen toimintaan liittyen, niin laita sinne sähköpostia. Sähköpostiin vastaa Kohtuuttomat-verkoston vetäjä.

Simpukan jäseneksi liittyminen

Simpukan jäseneksi kannattaa halutessaan liittyä vielä vuoden 2021 aikana, koska vielä joulukuussa liittyvät saavat vuoden 2022 jäsenyyden kaupan päälle sekä valita infopakettiin tietovihkosia veloituksetta. Lisätietoa jäsenyydesta: https://www.simpukka.info/liity-jaseneksi/

Toivomme, että kaikki halukkaat löytäisivät uuden vertaisryhmän Simpukan Kohtuuttomat-verkostosta!

Read More

Kevään 2020 tapaamiset

Kohduttomille naisille tarkoitetut vertaistukiryhmätapaamiset järjestetään keväällä 2020 seuraavina päivämäärinä:

ma 20.1. klo 17-19.30 Topeliuksenkatu 6, Töölön kirjasto, ryhmätila Keinu

ke 26.2. klo 17-19.30 Topeliuksenkatu 6, Töölön kirjasto, ryhmätila Tuoli

ke 18.3. HUOM. Tapaaminen on peruttu koronavirusepidemian vuoksi.

ke 22.4. TAPAAMINEN PERUTTU koronaviruksen vuoksi

ke 13.5. klo 17-19.30 etäkokous, saat linkin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

kevätkauden päättäjäiset: Ilmoitamme myöhemmin, järjestetäänkö kevätkauden päättäjäisiä

Tervetuloa!

Read More

Syksyn 2019 tapaamiset

Kohduttomille naisille tarkoitetut vertaistukiryhmätapaamiset järjestetään syksyllä 2019 seuraavina päivämäärinä:

ma 26.8. klo 17-19 Hämeentie 29, 7. krs, 00500 Helsinki (Sateenkaariperheet ry)

ke 18.9. klo 17-19.30, Topeliuksenkatu 6, Töölön kirjasto, ryhmätila Keinu

la 26.10.  klo 14-16 HUOM. tapaaminen viikonloppuna! Paikka: Hämeentie 29, 7. krs, 00500 Helsinki (Sateenkaariperheet ry). Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 25.10. mennessä sähköpostitse [email protected]

ti 19.11. klo 17-19, Lintulahdenkatu 10, 1. krs, 00500 Helsinki (Adoptioperheet ry)

ke 11.12. syyskauden päättäjäiset klo 18 alkaen, ravintola Zetor, Mummon kammari, Mannerheimintie 3-5, Helsinki. Ilmoittaudu mukaan 10.12. mennessä osoitteeseen [email protected]

Tervetuloa!

Read More

Teematapaaminen 13.4.: Adoptio

Tervetuloa lauantaina 13.4. Kohtuuttomien vertaistukitapaamiseen, jonka aiheena on adoptio! Tapaamisessa on kolme alustusta:

 • Kaisa kertoo perustietoa adoptiosta (kenelle adoptio on mahdollinen, miten adoptioneuvontaan hakeudutaan, adoptioneuvonnan kulku, mitä tulee ottaa huomioon jne.).
 • Anne jakaa omia kokemuksiaan kotimaan adoptiosta.
 • Sanna jakaa omia kokemuksiaan kansainvälisestä adoptiosta.

Tapahtuma ei ole pelkkää luennointia, vaan tarkoituksena on jakaa kokemuksia ja ajatuksia sekä antaa mahdollisuus esittää kysymyksiä. Kysymyksiä ja toiveita voi myös esittää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittaudu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia viimeistään perjantaina 12.4. osoitteeseen: [email protected]

Tapahtuma on tarkoitettu vain kohduttomille itselleen, koska kyseessä on Kohtuuttomien vertaistukitapaaminen. Pariskuntana vertaistukea tarjoaa Adoptioperheet.

Read More

Kevään 2019 tapaamiset

Kohduttomille naisille tarkoitetut vertaistukiryhmätapaamiset järjestetään keväällä 2019 seuraavina päivämäärinä:

ti 22.1. klo 17-19 Leppävaara (Espoo), Sellon kirjasto, kokoustila Mauri

ke 13.2. klo 17-19 Hämeentie 29, 7. krs, 00500 Helsinki (Sateenkaariperheet ry)

ke 20.3. klo 17-19 Leppävaara (Espoo), Sellon kirjasto, kokoustila Mauri

la 13.4. klo 13-15.30 HUOM. tapaaminen viikonloppuna!, Hämeentie 29, 7. krs, 00500 Helsinki (Sateenkaariperheet ry). Teematapaaminen, aiheena adoptio. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 12.4. mennessä sähköpostitse [email protected]

ma 13.5. klo 17-19, Keskuskirjasto Oodi (Helsinki), Ryhmätila 7

Kevätkauden päättäjäiset ke 5.6. klo 17.30-, ravintola Lasipalatsi. Ilmoittaudu mukaan 4.6. mennessä osoitteeseen [email protected]

Tervetuloa!

Read More

Kokoomus esittää selvitettäväksi, millä edellytyksillä Suomeen voitaisiin säätää sijaissynnytykset salliva lainsäädäntö

Kokoomus julkaisi tiistaina 20.11.2018 perhepoliittisen ohjelmansa, jonka mukaan sijaissynnyttämisen mahdollistaminen otettaisiin selvityksen alle. Ohjelmassa otetaan kantaa sijaissynnytyksiin seuraavasti:

 • Hedelmöityshoitojen tulee olla saatavilla perhemuodosta tai lapsettomuuden syystä riippumatta.
 • Selvitetään, millä edellytyksillä Suomeen voitaisiin säätää sijaissynnytykset salliva lainsäädäntö.

Lue koko ohjelma täältä!

 

Read More