Lapsettomien yhdistys Simpukka: ”Ulkomaisille sijaissynnytysjärjestelyille on mahdollista kehittää eettisesti kestävä kotimainen vaihtoehto”

Posted on 26 syyskuun, 2018 in Uutiset, Yleiset | 0 comments

”Sijaisynnytykseen tähtäävät järjestelyt on kielletty hedelmöityshoitolaissa, minkä vuoksi useat suomalaiset ovat joutuneet turvautumaan ulkomailla tapahtuviin järjestelyihin. Sijaissynnytykselle täytyy luoda eettisesti kestävät ja turvalliset rakenteet kotimaassa uudistamalla lainsäädäntöä ja luomalla hyvät käytänteet”, todetaan Lapsettomien yhdistys Simpukan, Sateenkaariperheiden ja Kohtuuttomien allekirjoittamassa tiedotteessa (linkki), joka on julkaistu 25.9.2018.

Sijaissynnytys on ollut syyskuun viimeisellä viikolla esillä laajalti Ylen kautta. Aihetta käsiteltiin MOT-ohjelmassa ja A-studiossa (alkaen 12:00) maanantaina 24.9., sekä useissa Ylen artikkeleissa, mm. seuraavissa:

Myytävänä elämä

Suomalaiset ovat matkustaneet vuosia Venäjälle sijaissynnytyshoitoihin

Kohduttomat naiset haluavat sijaissynnytykset lailliseksi Suomessa, päättäjät siirtävät asiaa eteenpäin

Kohtuuttomat ry toivoo nyt saatavan rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua aikaan niistä useista vaikeistakin kysymyksistä, joita sijaissynnytykseen liittyy. Asiasta ei voi ikuisesti vaieta, sillä pelkästään kohduttomuus on koskenut useita satoja lisääntymisikäisiä naisia Suomessa ennen, nykyään ja tulee koskemaan myös tulevaisuudessa.

Toivotamme luku- ja keskusteluintoa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.