Osallistu tutkimushaastatteluun kohduttomuuden kokemuksista

Posted on 31 tammikuun, 2017 in Yleiset | 2 comments

Helsingin yliopiston sosiologian oppiaineen tohtorikoulutettava Kaisa Kivipuro etsii väitöstutkimukseensa kohduttomia naisia kertomaan kokemuksistaan kohduttomana. Alla Kaisan kutsu ja yhteystiedot, mikäli haluat osallistua tähän tärkeää aihetta käsittelevään tutkimukseen!

KOHDUTON NAINEN – OSALLISTU TUTKIMUSHAASTATTELUUN KOHDUTTOMUUDEN KOKEMUKSISTA

Olet etsimäni haastateltava, jos:

  • sinulla ei ole synnynnäisesti kohtua tai
  • sinulta on poistettu kohtu ollessasi vielä hedelmällisessä iässä esimerkiksi gynekologisen syövän, synnytyksen yhteydessä tapahtuneen komplikaation tai muun terveydellisen syyn tai tapaturman takia.

Väitöstutkimuksessani selvitän millai­se­na ilmiönä kohduttomuus ja siihen liittyvä lapsettomuus näyttäytyvät lääketieteen käytännöissä, sijaissynnytystä koskevassa lain­säädän­­töprosessissa ja koh­duttoman arkielämän kokemuksissa.

Noin 1–2 tuntia kestävässä haastattelussa käydään läpi kokemuksia kohduttomuudesta, terveyspalveluista ja myös mahdollisesta lapsettomuudesta. Haastattelu voidaan suorittaa toivomassasi paikassa, esimerkiksi kotonasi tai muussa rauhallisessa paikassa.

Haastattelu on luottamuksellinen, eli tutkimus raportoidaan siten, ettei haastateltavia voi tunnistaa. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista, ja suostumuksen osallistumisesta voi peruuttaa missä vaiheessa tahansa ilman syytä.

Tutkimusta rahoittaa Koneen Säätiö ja Oskar Öflundin Säätiö. Lisätietoa tutkimuksesta saat alla olevasta osoitteesta tai kysymällä minulta sähköpostitse tai puhelimitse. Toimin itse haastattelijana.

Tutkimuskuvaus: http://blogs.helsinki.fi/kivipuro/tutkimukseni-kuvaus/

Ilmoittaudu haastatteluun tai kysy lisää:

Kaisa Kivipuro
tohtorikoulutettava (VTM, HuK), sosiologian oppiaine, Helsingin yliopisto
kaisa.kivipuro (at) helsinki.fi
044 0708585 (myös tekstiviestit ja WhatsApp)

Kuva: Aku Rissanen

2 Comments

  1. Tarvitaanko tutkimukseen vielä haastateltavia?

    • Hei,
      Tutkimukseen ei tällä hetkellä tarvita enempää osallistujia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.